Met elkaar

elke dag

een beetje beter

Maak

kennis met

onze school

Dit doen we ook

Feesten, vieringen en andere activiteiten

gezonde school (sport en bewegen)

Wij hebben het vignet 'gezonde school' (sport en bewegen). Bij ons op school vinden we bewegen belangrijk. Dat zie je tijdens de gymlessen, die uitsluitend door vakleerkrachten gegeven worden, de extra gymles op vrijdagmiddag, het peutergymmen, de speel-en beweegmomenten in het speellokaal voor kleuters en kinderen van oppasgezinnen. Wij lopen de daily-mile, organiseren en lopen met kinderen en ouders de jaarlijkse Sprenge-trailrun, er zijn gastlessen van sportverenigingen en we doen mee met een heleboel sportactiviteiten buiten schooltijd.

Schoolreis en schoolkamp

Tot nu toe is er een jaarlijks schoolreisje voor groep 1 t/m 7 en groep 8 gaat op schoolkamp. De schoolreisje en het kamp worden betaald uit de ouderbijdrage. Gezien de stijging van de kosten en het kleiner worden van de groepen, gaat de ouderraad kijken of en hoe dit haalbaar blijft.

Excursie

In het kader van een bepaald project kunnen excursies zijn opgenomen. Zoals een bezoekje aan de kinderboerderij, voorstellingen of een technisch bedrijf. We gaan regelmatig met groepen naar de bibliotheek en scholen voor voortgezet onderwijs.

Kinderboekenweek

De Sprenge-Vaassen doet enthousiast mee aan de Kinderboekenweek. We werken aan het thema van de Kinderboekenweek en in de groepen wordt extra veel (voor)gelezen, geknutseld en we nemen deel aan speciale Kinderboekenweek activiteiten.

Festiviteiten

De Sprenge-Vaassen besteedt aandacht aan diverse festiviteiten rond bijvoorbeeld de herfst, Sinterklaas, Kerst, lente en Pasen. Maar ook aan jubilea, de Sprenge-loop, de schoolfotograaf, sport- en speldag, nacht-van-acht, koningsfeest, juffendag en festiviteiten die van buiten de school worden aangeboden, wordt aandacht besteed. Ouders spelen vaak een belangrijke rol in de organisatie. Van deze activiteiten krijgen ouders ruim van tevoren bericht.

Verjaardagen en traktaties

Een jarige mag in de eigen klas trakteren en langs de klassen.

Als traktatie zien we graag iets kleins en gezonds, zoals fruit of fruitspiesjes, stukjes kaas, worst of komkommer. Voor kinderen met speciale voedingsgewoontes, allergieën of diëten is het fijn als er in de klas een trommeltje is met zaken die je kind wel mag hebben, waaruit iets genomen kan worden als er getrakteerd wordt.

Sporttoernooien

Onder enthousiaste leiding van ouders doen de kinderen van De Sprenge-Vaassen mee aan diverse sporttoernooien of andere sportieve activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn schoolvoetbal, korfbal, hardlopen en de avondvierdaagse. Deze activiteiten zijn buiten schooltijd en deelname is niet verplicht.

School video

Sociale media

Wij communiceren met ouders (ook) met behulp van PARRO 

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.