Veiligheid

Relatie

Eigenaarschap

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Veiligheid

Relatie

Eigenaarschap

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Veiligheid

Relatie

Eigenaarschap

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Ons gebouw en schoolplein

De natuurspeelplaats is zoveel meer dan een schoolplein 
Basisschool De Sprenge in Vaassen heeft een natuurspeelplaats. Niet zomaar een schoolplein, maar een plaats waar in alle stappen van ontwerp tot realisatie de kinderen, ouders en het docententeam betrokken waren. De leerlingen hebben in workshops verteld over hun wensen, ze hebben samen de plaats ontworpen, ze hebben in één dag alle stenen uit het schoolplein gehaald, de plantenbakken met aarde gevuld en natuurlijk ook geholpen met het planten van het nieuwe groen. En in de toekomst gaan ze ook helpen het plein te onderhouden. Daarmee is het resultaat zoveel meer geworden dan een plein waar kinderen even naar buiten mogen. Op de natuurspeelplaats De Sprenge leren kinderen samen de wereld te ontdekken. 
    
Het schoolplein van De Sprenge is in 2 weken getransformeerd van stenen plein tot een inspirerende speelplaats waar kinderen en natuur elkaar vinden. De basis van het ontwerp voor de nieuwe natuurspeelplaats is een degelijke waterpomp, een nieuwe spreng om met water en zand te kunnen spelen, een nieuw buitenlokaal, en speelse plantenbakken met inheemse planten en eetbare soorten. Bij de uitvoering was natuur het uitgangspunt, waarbij materialen 100 % zijn hergebruikt: de oude tegels zijn verwerkt tot nieuwe stapelmuurtjes, de vroegere fietsenstalling is met hergebruikte zandbakelementen omgetoverd tot een overdekt buitenlokaal, en zelfs de grond die bij graafwerk vrijkwam is gebruikt om een verhoging op het plein voor de nieuwe waterpomp mee te maken. 
 

Het speelplein is door kinderen, ouders en team samen gerealiseerd. Met aandacht voor groen en water, hergebruik van oude materialen en voor spelend ontdekken. De natuurspeelplaats biedt de mogelijkheid om in de toekomst het terrein rondom de school samen organisch verder te ontwikkelen. De kinderen laten hiermee zien hoe het moet!
 Als ambassadeurs van de wereld van morgen maken zij met hun ideeën hun schoolplein tot een fijne en duurzame leefwereld. 
 

Wilt u onze school graag in het echt bekijken? U bent van harte welkom!
Op deze pagina kunt u een afspraak maken.

School video

Sociale media

Wij communiceren met ouders (ook) met behulp van PARRO 

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.